Individuele Coaching

Op maat gemaakte individuele coachingstrajecten.

Vaak vergoed vanuit de werkgever!

obstakels overwinnen

Obstakels overwinnen

Diepgaande verandering realiseren

Je volledige potentieel benutten

Je wil vooruit, maar iets houdt je tegen. 

In het dagelijks leven worstel je misschien met obstakels en voel je een interne strijd.


Met onze individuele coaching richten we ons op jouw unieke coachvraag, of deze nu voortkomt uit jouw privéleven of werkomgeving. Waar nodig, graven we diep om de echte zaken die spelen naar boven te halen.


We geloven dat hardnekkige patronen vaak teruggaan naar jouw familiesysteem en andere diep gewortelde overtuigingen. Deze systemische dynamiek kan jouw dagelijks leven beïnvloeden en herhalen zich in relaties, gezin en werk. Voor voormalig (top) sporters, geldt dit ook in je leven na de sport.


Door hier samen met een coach naar te kijken en te begrijpen wat nodig is, leg je de basis om jouw plek goed in te nemen in jouw verdere leven.

Paula en Lotte individuele coaching

Unieke begeleiding

  Onze coachingstrajecten zijn op maat gemaakt voor elke cliënt. We nemen de tijd om jou echt te leren kennen, jouw behoeften te begrijpen en een traject te ontwerpen dat bij jóú past. Hierbij maken we gebruik van verschillende methoden en technieken, zoals systemische interventies, opstellingen, NLP, mental coaching en meer.

  In onze sessies gaan we verder dan de sociaal wenselijke antwoorden. We spiegelen je liefdevol genadeloos, zodat je daadwerkelijk tot de kern komt en echte stappen kunt zetten. We leren je om jezelf niet langer in de weg te zitten en jouw struggles om te zetten in gedrag dat jou dient.


  Op basis van jouw hulpvraag of voorkeur voor een coach, beslissen we of je het traject volgt bij Paula, Lotte of een van de geweldige coaches in ons netwerk.

Zelfleiderschap training

Een oprechte dialoog

Onze coaching draait om een oprechte dialoog met jezelf. We helpen je om:

 • De situatie te doorgronden,
 • Jouw aandeel daarin te zien,
 • En waar nodig erkenning te geven.


Vaardigheden worden aangeleerd, zodat jij in staat bent om positieve veranderingen te realiseren.

Zet vandaag de eerste stap

Als jij klaar bent om de weg naar persoonlijke groei en zelfleiderschap te bewandelen, staan wij voor je klaar. Investeer in jezelf en maak diepgaande veranderingen mogelijk.

Neem nu de eerste stap en neem contact met ons op voor een kennismaking. Bij een match volgen jouw coachsessies, live of online.

De tijd is nu. Het is klaar met het blijven hangen en de interne strijd. Ontdek jouw kracht, kies voor jezelf en creëer het leven dat je verdient.

individuele coaching

Meer informatie voor werkgevers, die individuele coaching willen ondersteunen.

We begrijpen hoe cruciaal zelfleiderschap is voor het succes van organisaties en teams. Het gaat niet alleen over het nemen van verantwoordelijkheid voor het eigen gedrag, maar ook over de invloed die dit heeft binnen het werkende leven.

Als werkgever speel je een essentiële rol in het ondersteunen en stimuleren van de persoonlijke ontwikkeling van jouw werknemers.

Onze individuele coachingstrajecten zijn specifiek ontworpen om jouw medewerkers te helpen obstakels te herkennen en erkennen. Zo kunnen ze deze overwinnen en hun volle potentieel benutten, zowel binnen als buiten de werkomgeving.


 • We moedigen hen aan om actief eigenaarschap te nemen over hun persoonlijke ontwikkeling,
 • wat resulteert in gemotiveerdere, veerkrachtigere werknemers die weten wat ze willen en daarvoor durven te staan.
 • Met individuele coaching leren jouw werknemers om effectief om te gaan met uitdagende omstandigheden, waardoor ze beter kunnen presteren, meer tevredenheid ervaren in zowel hun werk- als privéleven en een hogere mate van zelfvertrouwen ontwikkelen. 
teamcoaching zelfleiderschap instituut

De positieve impact van zelfleiderschap op het welzijn van werknemers

 • Gemotiveerdere en veerkrachtigere werknemers: Zelfleiderschap stelt medewerkers in staat om zelf hun richting te bepalen en zich gemotiveerd te voelen om hun doelen na te streven, zelfs in uitdagende tijden.
 • Verhoogde productiviteit en betere prestaties: Werknemers die in staat zijn tot zelfleiderschap zijn proactiever, efficiënter en tonen meer toewijding aan hun werk.

 • Vermindering van ziekteverzuim en burn-out: Door bewust om te gaan met stress en emoties kunnen werknemers burn-outklachten voorkomen en een gezonde balans tussen werk en privé behouden.

 • Verbeterde samenwerking en teamdynamiek: Zelfleiderschap bevordert open communicatie en effectieve samenwerking binnen teams.

 • Hogere tevredenheid en loyaliteit van werknemers: Werknemers die zich gesteund voelen in hun persoonlijke ontwikkeling, tonen een hogere mate van loyaliteit aan hun werkgever.

 • Positieve invloed op de bedrijfscultuur en werksfeer: Een cultuur van zelfleiderschap zorgt voor een positieve en motiverende werkomgeving.


Door te investeren in de ontwikkeling en groei van jouw werknemers, vergroot je niet alleen de effectiviteit en productiviteit binnen teams, maar geef je ze ook een stimulans om zowel persoonlijke als professionele doelen te bereiken.

Als werkgever pluk je op lange termijn de vruchten van gemotiveerde en competente werknemers, wat bijdraagt aan het succes van je organisatie.

Kies voor individuele coaching bij het Zelfleiderschap Instituut en creëer een veerkrachtig en gedreven team dat klaar is om uitdagingen aan te gaan en te excelleren in alle aspecten van het leven.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe individuele of team coaching het verschil kan maken voor jouw werknemers en jouw organisatie.

Wie zijn de trainers / coaches

Paula Dillema
Systemisch Coach Paula Dillema

Paula (44) is al meer dan 20 jaar ondernemer en ervaren systemisch (team) coach, NLP Master en Hypnotherapeut. Tevens is ze eigenaresse van het floatcentrum Floaten & Zo in Groningen.


Terugkerende blokkades, gewoonten, emoties en vastlopen in steeds dezelfde situatie, niet voor jezelf durven op te komen, het moeilijk vinden om zichtbaar te worden. Het zijn stuk voor stuk voorbeelden die in de meeste gevallen voortkomen uit je systeem.


Paula nodigt je uit om jezelf recht in de ogen aan te kijken en het ‘echte’ gesprek met jezelf te voeren. Paula werkt het liefst op het niveau waarvan je weet dat je iets te doen hebt, maar waarbij je het moeilijk vindt om daar daadwerkelijk naartoe te gaan. Deze diepere laag brengt je uiteindelijk dichter bij jezelf.

Lotte Gerland Mental Coach
Mental Coach Lotte Gerland de Vries - Lefarth

Lotte (31) is afgestudeerd Communicatie specialist (HBO) heeft ruim 7 jaar gewerkt als Storytelling Marketeer. Inmiddels is ze gediplomeerd Mental Coach. Ze is gespecialiseerd in de richting van sporters die (tijdelijk) moeten stoppen met hun sport. Tevens is ze host van de succesvolle What's Your Story Podcast.


Welk verhaal vertel jij jezelf waardoor je nog volledig je zelfleiderschap pakt? Hoe kan je jouw verhaal herschrijven en in een nieuwe identiteit stappen, zonder je verleden tekort te doen?


Lotte is oud-topsporter en gewend om te bikkelen. Ze kan als geen ander overbrengen hoe jij een mindset kunt ontwikkelen die je verder helpt. De basis voor zelfvertrouwen.